logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Dostępna jest polska wersja

Czy wolisz polską wersję strony elektroda?

Nie, dziękuję Przekieruj mnie tam

Motorola G54 Cancunf - relocked bootloader, wrong firmware and BlankFlash needed

jakubprazmowskibox 51 0
ADVERTISEMENT
  • Need a newer BlankFlash for relocked G54 firmware mismatch

#1 21937185
    jakubprazmowskibox
    Level 3  
    Rate: 7
    Czesc chlopaki jak leci? :-DDDDDD
    Sluchajcie potrzebuje BlankFlasha do
    (bootloader) version-bootloader[0]: MBM-3.1-cancunf_g_vext-31a87-V1TDS35
    (bootloader) version-bootloader[1]: H.83-20-5-6-82d3a
    Ten co mam nie chula. Long story short:
    Kupilem Motorole G54. Piekny telefonik. I zaczalem w nim dlubac bo zawsze
    moim marzeniem bylo sobie wgrac Androida 13 GSI. I udalo sie. Wszystko super!
    Ale zapragnalem na nowo sklepu Play bo pomyslalem ze potrzebuje Uber Drivera.
    No i skusilem sie na PixelOS.net bo mnie AI podkusilo. I pieknie weszlo. Okazlao sie.
    Ze Pixel0S to jest 13 GSI Generic z drobnym podpicowaniem. No i sklep Play byl.
    Niestety chlopaki od Uber Drivera nie sa tacy naiwni i oczywiscie nie dalo sie tego
    odpalic. No wiec pomyslalem ze przechodze na oryginalny soft Motoroli. Zgralem
    cancunt-a" (nazwa operacyjna) jak leci LOLINA i sflaszowalem. I od razu zdjalem
    zalozylem spowrotem bootlocka. A potem okazalo sie ze system jest ZLY.
    1. Wczesniej AI mnie ostrzegala zebym nigdy nie zakladal spowrotem LOCK-a na
    nieoryginalnym OS. I zapamietalem jej rade! Pomyslalem sobie ze przeciez mam
    orginalny soft. 2. Dopiero potem sie okazalo ze... tych wersji softu do cancunf-a jest
    od sporo. :-) Ale jest glupi. No i... Ruszylem do Serwisowego Serwisu Motoroli
    i on ladnie wykrywa moj telefon i sam dobiera jakas wersje softu i zgrywa ja ale
    podczas flaszowania rozplakuje sie, ze ten soft jest zly. Zglosilem to tam i czekam.
    Zaczalem glebiej grzebac w tym lolinie i odkrylem cos co sie nazywa BlankFlash.
    Chyba kazdy za Was przez to przechodzil. Ale ten najnowszy nie jest az tak nowy
    jak zabezpieczenia ktore zaladowaly sie z tym eee PixelOS. Tak wiec... jak widzice.
    Juz wiecie po co jest ten PixelOS. To zabawka dla tych ktorzy nie wiedza ze na 13
    wszystko hula swietniej niz na 14 i 15 ale orginalne wymagajace apki wymagajace
    niezrootowanego systemu sie nie zainstaluja. Final jest taki ze chyba musze czekac
    na nowa wersje BlankFlasha. Czy ktos mnie moze pocieszyc i pokrzepic na duchu?
    Za fona dalem 400. I teraz ostateczne pytanko. Jak myslicie jak mozna ta sprawe
    popchnac do przodu. Nie znacie kogos w Motoroli ;-) Pozdrawiam serdecznie.
    Kuba
  • ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT