Elektroda.com
Elektroda.com
X
Elektroda.com

Mercedes Actros MP3 - Actros MP3 webasto does not respond to the switch

agtrek 14901 7
This content has been translated flag-pl » flag-en View the original version here.
  • #1
    agtrek
    Level 10  
    Actros MP3 webasto does not respond to the switch - as the topic turned off last night alone and today does not want to start, the LED on the switch does not light up and the webasto does not move. Both switches do not work, above the driver and above the bed. any help?, maybe someone had a similar problem? Please give me a hint where to look.
  • Helpful post
    #2
    _Megamax_
    Level 18  
    Connecting to a diagnostic computer will help.
    It is worth checking the power supply in the 9-pin connector, it is on the right pillar in the dashboard, from there the cable goes under the threshold pad to the back. Moisture often appears there etc.
    The switching signal first goes to the MSF from it to the GM and then to the heating controller.
    Check if you can turn on the timer with INS "clocks".
  • #3
    agtrek
    Level 10  
    Hello, after pressing the webasto switch does not work, the light is off. From the switch you can enter the menu and set the timer, temperature, but the webasto still does not start at the set time, the battery was disconnected and did not help :(
  • #4
    _Megamax_
    Level 18  
    Well, unfortunately, as I wrote before. Diagnostics only.
    Without a computer, even a physical replacement will not start it.
    Unless replacement including driver.
  • #5
    agtrek
    Level 10  
    It helped to unfasten the 9-pin connector, remove the fuse and unfasten the switch. Webasto is nice :)
  • #6
    Hart3
    Level 26  
    There was a heating blockage by disconnecting the power supply, a reset occurred. This procedure is effective when used for eberspacher but it does not work.
  • #7
    agtrek
    Level 10  
    The topic is back. Webasto after the last unfastening of the 9-pin cube for one night worked, now it goes out after about 13-15 min. The inlet grilles hardly checked or clean is dismantled for certainty. One wonder is the fact that the webasto in the actros in continuous operation works on the 1st position of the ignition / radio and webast power supply, lights off /. And here the curiosity after setting the ignition key / lights on the board shine / webasto works and does not go out after 13-15 minutes. Do you have any ideas where to look :) what to check It's even about emergency help before the car goes to the site.
  • #8
    sinisafiraunovic
    Level 1  
    A gde je osigurac za Webasto probao sam 9pin konektor i ne reaguje upali lampicu ali se ne pokrece