Sziasztok! Újból elővettem az Ariston vezérlő panelt a fűtés befejeztével. Kifogástalanul működött egész télen külső tápegységről. A probléma, Ariston Clas Premium 24 vezérlő panelja vizet kapott és berobbant a tápegység része. Csináltam képet is a hiba környezetéről. A javításhoz szükségem lenne Q1 és Q2 smd tranzisztorok kódjára, típusára. A Q1 negyede lerobbant, olvashatatlan. A Q2-n a felirat gyárilag olyan halvány, hogy gyakorlatilag olvashatatlan. A DT1; 26- a kódja.DTC144ECA. A diódák A6- a kódja. BAS16-nak azonosítottam be. Ha segíteni tudnátok nagy örömömre szolgálna. Rengeteg kapcsoló üzemű tápot javítottam, úgy érzem ez sem lenne akadály. Egy schematic diagram nagy segítség lenne nekem.
Üdvözlettel, nagyon reménykedem, hogy tud valaki segíteni. Witam! Po zakończeniu ogrzewania ponownie wyjąłem panel sterowania Ariston. Działał nienagannie przez całą zimę z zewnętrznego zasilacza. Problem polegał na tym, że centrala Ariston Clas Premium 24 dostała wodę i eksplodowała część zasilacza. Zrobiłem też zdjęcie kontekstu błędu. Aby to naprawić, potrzebowałbym kodu i typu tranzystorów smd Q1 i Q2. Jedna czwarta I kwartału jest podzielona, nieczytelna. Na Q2 napis jest tak słaby w fabryce, że jest praktycznie nieczytelny. A DT1; 26- to jego kod. DTC144ECA. A6- to kod diod. Zidentyfikowałem go jako BAS16. Gdybyś mógł pomóc, byłbym bardzo zadowolony. Naprawiłem wiele zasilaczy impulsowych, wydaje mi się, że to też nie byłoby przeszkodą. Schemat ideowy byłby dla mnie bardzo pomocny.
Pozdrawiam, naprawdę mam nadzieję, że ktoś może pomóc.
Üdvözlettel, nagyon reménykedem, hogy tud valaki segíteni. Witam! Po zakończeniu ogrzewania ponownie wyjąłem panel sterowania Ariston. Działał nienagannie przez całą zimę z zewnętrznego zasilacza. Problem polegał na tym, że centrala Ariston Clas Premium 24 dostała wodę i eksplodowała część zasilacza. Zrobiłem też zdjęcie kontekstu błędu. Aby to naprawić, potrzebowałbym kodu i typu tranzystorów smd Q1 i Q2. Jedna czwarta I kwartału jest podzielona, nieczytelna. Na Q2 napis jest tak słaby w fabryce, że jest praktycznie nieczytelny. A DT1; 26- to jego kod. DTC144ECA. A6- to kod diod. Zidentyfikowałem go jako BAS16. Gdybyś mógł pomóc, byłbym bardzo zadowolony. Naprawiłem wiele zasilaczy impulsowych, wydaje mi się, że to też nie byłoby przeszkodą. Schemat ideowy byłby dla mnie bardzo pomocny.
Pozdrawiam, naprawdę mam nadzieję, że ktoś może pomóc.