Witam wszystkich! Piszę od tłumacza, jestem Ukrainką. Niedawno kupiłem odkurzacz Samsung vr9350 i teraz mam taki problem: płytka w akumulatorze jest w rezerwie - na stykach +- jest napięcie = 0,20 V. Baterie działają. Zaglądałem tu na forum, ludzie robili zworkę -

tutaj na forum jak ktoś podładował odkurzacz - zawsze pokazywało - naładowany akumulator i rozwiązał ten problem za pomocą płytki bms. W moim przypadku - mój odkurzacz pokazuje niski procent naładowania - wczoraj odkurzał bardzo długo, co wzbudziło moje podejrzenia, zmierzyłem wyjścia = 15,5 V. Powinno być 21,6. Płyta 6s w akumulatorach litowych serii 6. Wczoraj zaryzykowałem i podładowałem, napięcie wzrosło do 22,4, nie rozumiem dlaczego, ale też pokazało niski poziom naładowania. Wcześniej stawiałem odkurzacz bez akumulatora i po pewnym czasie odkurzacz pokazywał pełną baterię. Może ktoś to rozumie i wyjaśni mi co zrobić z akumulatorem. Jest jedno rozwiązanie żeby kupić nową deskę bms i zrobić kanapkę z tych 2 desek, ale czy to pomoże odkurzaczowi żeby nie urządzał u mnie fajerwerków (dom już się palił przez akumulatory które naładowałem - jest niezwiązane w żaden sposób z odkurzaczem). Mam fobię)))