logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda

Zgemma H9S nie uruchamia się po flashowaniu, na ekranie tylko hisynce

lukaszhebisz 42 1
ADVERTISEMENT
  • #1 21582936
    lukaszhebisz
    Level 1  
    Posiadam Zgmma H9S
    Instalowałem różne wtyczki głównie po to żeby wrzucać filmy na podłączony dysk i oglądać na telewizorze .
    Oczywiście mały brak wiedzy spowodował że zaczął ukazywać się zielony ekran i dekoder się restartował .
    Niedawno zaczął się zapętlać w restarcie .
    Próbowałem wgrać nowy obraz OpenPLi ale nie reagował . Znalazłem IP dekodera połączyłem się przez kabel i usunąłem pliki myśląc że to wymusi start z Pendrive . Już wiem że to był błąd. Próbowałem kilku metod flashowania z usb (włączenie z wciśniętym przyciskiem włączania,OK czy reset) niestety na telewizorze widzę tylko napis "hisynce" na białym tle. Czy można coś jeszcze zrobić czy już to całkiem zabiłem? Wydaje mi się że wypróbowałem już wszystkie metody z Google ale może źle szukam
    AI: Czy podczas próby uruchomienia dekodera z podłączonym pendrive (z obrazem) zauważasz jakąkolwiek reakcję – np. miganie diody, zmianę zachowania urządzenia, czy cokolwiek innego poza napisem "hisynce"?
    Nic się nie dzieje
    AI: Jaki dokładnie obraz (wersja, źródło) próbowałeś wgrać na Zgemma H9S – czy możesz podać link lub nazwę pliku, którego używałeś?
    Pobierałem z strony OpenPLi stable version 9.0
    Pursuant to Art. 20 of the Digital Services Act (DSA), you can make an appeal to the internet platform provider bok@elektroda.pl or Contact form
  • ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT